LUDILO SA OSAM SMJEROVA: Vozači zbog ove petlje plaču od muke

Novootvorena petlja na pet nivoa na autputu na periferiji grada Chongqinga, prostrane metropole u jugozapadnoj Kini, dovodi vozače do suza.

Oni se osjećaju izgubljeno u betonskom lavirintu nalik na tanjir špageta, piše agencija France Press.

Nakon osam godina izgradnje, prošle sedmice je otvorena saobraćajna petlja Huangjuewan na pet nivoa, a na najvišem “spratu” atomobilska traka lebdi na visini od 37 metara iznad zemlje.

Na petlji se nalazi najmanje 15 “izlaza” koji omogućavaju da vozila pređu s jednog nivoa na drugi, u osam smjerova, prema podacima objavljenim na zvaničnoj web stranici općine, navodi francuska agencija.

Jedan zvaničnik iz Odbora za urbanizam i izgradnju Chongqinga rekao je novinskoj agenciji Sinhua da je tako kompleksni dizajn bio potreban radi povezivanja centra grada, aerodroma i autoputa, pri čemu svaki “izlaz” na petlji vodi u drugu gradsku zonu.

Ova navigacijska “noćna mora” je zapalila internet, dodaje France Press, i prenosi poruku jednog korisnika društvene mreže Veibo koji je napisao: “Ako propustite izlaz, stići ćete u Chongqing jedan dan kasnije”.

Nasuprot njemu, drugi vozač je napisao: “Huangjuewan, legendarni most sa osam smjerova i pet spratova: prešao sam ga bez GPS-a i nisam se izgubio!”.

 

(magazin.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *